lördag 25 maj 2013

IKEA - en mardröm eller saga??

Har varit med morfar och barnen till IKEA idag och det är lika jobbigt varje gång. Alla dessa människor som drar runt och provsitter, barn som skriker, armbågar och fullt av folk i restaurangen... Men trots det var det ett ganska bra besök. Jag blir lite för irriterad på barnen ibland och på att stressa fram...

Mest fokus på sovrumsmöbler, eller sängar för att vara exakt. Hade inte tålamodet att provligga osv men jag tog några bilder på en soffa som skulle kunna passa i vardagsrummet, samt på sängarna jag tittade på. Den stora frågan sen är vöäl vad jag är beredd att satsa?? Ska jag pröjsa ca 10 000-12 000 för en säng till mig??  Är den värd det?? Är jag värd det?? Förvaring är ju bra att ha!!!

Barnens sängar tänker jag inte tumma på, de kommer gå på ca 3 500 kr per säng.

Soffan kostade runt 4 000, brun, med schäslong och bäddmöjlighet. Bra om det kommer gäster förstås.

TV-bänk tittade jag också efter och vardagsrumsbord men fann inget i smaken...

Nu lite bilder...


















fredag 24 maj 2013

Minisemester i Malmö och Köpenhamn

Jag och min älskade sambo Bosse var för två veckor sedan på en härlig weekendresa till hans fina stad Malmö där hans barn har vuxit upp. Det var med stolthet han visade mig runt i staden och tog mig över bron till Köpenhamn. Vi hade ett underbart hotellrum på Radison Blu, stort och rymligt, badkar i det fina badrummet, en skön dubbelsäng och minibar(kylskåp att använda i alla fall...)
Resan ner med X2000 var angenäm och resan hem mysig, om än vi var trötta....

Vi slapp den värsta kommersen med ESC som var i Malmö förra  vecka och helgen... Men det var poliser på hotellet dygnet runt. Så säkert var det i alla fall...

Hotellfrukost är mysigt värre och lördagens bästa frukostminne får bli norrmännen som tog två flaskor loka var och en stor kopp svart kaffe var först, sedan varsin tallrik som dignade av äggröra, bacon och korvar... Vi hade då ätit färdigt vår yoghurt och macka, druckit kaffe och fått i oss lite frukt :-)
Söndagens grannar vid bordet varen tjurig kvinna som var missnöjd med bordsplaceringen och hennes man... själva njöt vi även denna morgon av en underbar frukost.

Lördagen spenderade vi i Köpenhamn. En mysig stad med mycket att se och uppleva. Vi strosade runt i stan, åt lunch och var på Glyptoteket. En riktigt mysig dag.

Söndagen spenderade vi längs sundet studerandes ny och äldre bebyggelse... kommer fler bilder sen...

Summan av det hela var att detta var en av mina allra bästa och minnesvärda resor jag gjort som vuxen. 

På tåget mot Malmö:



Vårt fiiiiina hotellrum :-)









Fika på stan, kommer inte ihåg namnet just nu...


Det högsta huset...



Fin och varm försommardag i Köpenhamn:
 




 Här var ett av de värsta fiken jag varit på, eller i alla fall tog det lååååång tid att få sitt kaffe :-) Två köer fick vi vänta i dessutom.




Tivoli utifrån...



Ett fint besök på Glyptoteket:




























Lite mer tivoli utifrån...
 


Köpenhamns central:

 
Bosse köper biljetten hem till Malmö :-)



På ett fullspäckat tåg på väg mot Sverige igen...



Lite vila på hotellet innan middagen..


 Trött Bosse på söndag förmiddag efter frukost :-) <3


Söndag i Malmö!! Underbar dag!!