lördag 31 augusti 2013

Fint främmande...

Har haft en underbar dag trots regn och rusk. Fått träffa delar av Bosses familj, hans dotter Anna son tatuerat sig i Hökarängen, svärsonen Robin och lilla Isadora. En fika på Lokalrätten som bjöd på god paj i form av soltorkade tomater, fetaost och mozzarella samt efterrättspaj med smak av persika och sesamfrön. Sen lite film hos morfar Bosse... "Arthur och minimojnerna 2" innan vi mötte upp Anna när hon var klar. 
Idag skulle det bli bokrelease på kafét, en fotobok av Björn Engberg fotad under en tur genom USA. Han hade själv bundit boken som såg trevlig ut!




På promenaden hem mötte vi denna:

Nu sitter vi, jag och Bosse vid våra datorer/telefoner... Jag bloggar och skjuter foton till flickr då min burk är fullproppad och B ja, bloggar också!! Modern familj :-)

Tack för mig!

fredag 30 augusti 2013

The walking dead

Dagen har spenderats framför tv:n idag då jag och Bosse tittat på några avsnitt av "The Walking Dead". En riktigt ruggig amerikansk serien om hur världen tas över av zombies. Vi har kommit till säsong 3, avsnitt 4 och det var ett ruggigt avsnitt... Likt serien Lost som tidigare visades på tv är denna serie fylld av mystik. Grupper av "överlevare" dyker upp och andra stryker med. Själv tycker jag det är en ruggig historia som väl kan spegla en bister framtid. Kanske kommer vår värld inte översållas av zombies men inte långt ifrån :-/






Serien har visats på TV11 som vad jag förstått har rättigheterna till serien i Sverige. Under hösten kommer säsong 4 att dra i gång i USA. Själv kommer jag nog följa serien till slutet nu... Liksom jag gjorde med Lost... 

onsdag 28 augusti 2013

Såg en film i kväll ...

... och den var nog en av de sämre... "Gangster - Kärlek och hämnd" med Mikael Persbrandt och Kjell Bergqvist. 
En film helt utan story, ja det är min reflektion efter nästan två timmar av meningslösa slagsmålsscener och fester på Berns... Kanske missade jag poängen med den men jag tror att jag överlåter gangsterfilmer till amerikanarna. :-)




Tack för i kväll och god natt! Nu hoppas jag halsont och huvudvärk flyr sin kos...

Glömt laddaren...

Jag var hemma en sväng igår eftermiddag innan föräldramötena på barnens skola(ja de ligger ofta samma dag...) och då passade jag på att ladda upp min mobil. Men i stressen så glömde jag tydligen laddaren hemma :-( så nu sitter jag på bussen hem... Bara 3 % kvar av batteriet. Jag som är sjuk och borde vila jag... Höstens första riktiga förkylning med huvudvärk och halsont. Hemma från jobbet och hade verkligen tänkt att sova, vila och dricka te hemma i Hökarängen... 

Jag brukar sällan vara hemma för en vanlig förkylning men i denna värme och när jag nu jobbar med de yngsta i skolan vill jag inte hosta, nysa och snora bland barnen... Inte heller bland mina kollegor. 

Nu är jag snart hemma... Ska vila en stund och få i mig lunchen som min fina Bosse har fixat åt mig. Sen far jag tillbaka till Hökis och tar det lugnt. 

Kram på er!

tisdag 27 augusti 2013

Jag vill inte klaga men...

Varför i hela friden jobbar jag 75 % och väljer att klara mig med minskad inkomst när det ändå känns som jag jobbar heltid?? Jag VET att jag satt mig i denna sits genom att godta att jag nu är fritidsledare och inte längre anställd som lärare. Det finns skäl till det som jag inte vill gå in på här. Jag fick helt enkelt ta det. Att jag har barn med funktionsnedsättningar är ingen hemlighet. Att mitt liv är jobbigt är inte heller en hemlighet. Jag har varit sjukskriven för stress under nästan ett år, vilket är lång tid. Sen åkte jag dit igen innan sommaren när magen kraschade och var hemma en månad... 

Jag trivs väldigt bra på min arbetsplats men jag känner att jag inte räcker till. Jag får lägga mycket kraft och energi på att fixa dagarna som för mig fortfarande är omstrukturerade och röriga. Är jag med ena "laget" eller det andra?? Nu är jag jävligt fräck men jag är trött! Har jobbat en månad och jag är redan trött!! 

Mina barn har inte en mamma som orkar! Jag är slut i skallen när jag hämtar på fritids... Sena eftermiddagar och barnen är trötta. Jag är trött!! Det får mig att undra vad jag håller på med. Idag fick jag ytterligare en 16.30 tid. En dag till när jag och barnen kommer hem sent :-( läxläsning och middagslagning.

Nåja det måste ju gå, men jag undrar varför jag ska jobba 75 % då jag ändå är borta hemifrån lika mycket som om jag jobbade heltid. Svårt val detta :-(

söndag 25 augusti 2013

Dagens utflykt...

Efter lunchen tog vi oss ner till Konsum för att handla, sedan gjorde vi en miniutflykt upp till vattentornet i Gustavsberg. Bosse och barnen sökte en skatt som inte fanns att hitta tyvärr. Kanske hade någon plockat bort den? Vem vet?? Själv tittade jag ut över den plats jag bott på under alla mina levnadsdagar... känns långt bort att komma från denna ort, men vem vet vad framtiden bringar?


Ovan en lite film... nedan några av bilderna jag tog idag.







Skattjakten pågår...


Ja bilden talar sitt språk... inget får vara i fred...





Söndagsbestyr...

Nu är skolan igång och med den läxläsning... Än så länge bara Simon som har fått läxa men snart sitter jag här med två som ska läsa och räkna. Hua vad tiden går!! 




Simon klurar på sina mattetal och biter i pennan... Tramsar en del och flamsar, kanske glömt ett och annat under sommaren men det går nog ändå:-)

Samuel får se film under tiden... Nöjd och glad, lyckligt ovetandes om kampen som komma skall med matematik, läsa, skriva mm....


Och ja.... Pyjamasen är på fortfarande...

Ps. Dagens citat från Samuel måste vara:
"Jag har en mamma, en pappa och en Bosse". Jag är glad att barnen accepterar Bosse som kommit in i mitt liv och följaktligen även i deras... Massor av kärlek!!

fredag 23 augusti 2013

Samuel...

Besöket hos sjukgymnasten på Nacka Rehab gick bra :-) Samuel fick spela bowling i deras gymnastiksal vilket han gillar, sen var det hinderbana med balansgång av olika slag. Avslutade med lite mer bowling på Samuels sätt. När vi avslutade sprang han vant in i deras gym-sal och hamnade vid "hand"-cykeln. Den var upptagen igår så det tog ett tag att få med honom därifrån. 

Efter dagens besök vet vi att Samuels tågång inte är neurologisk. Den är inlärd och en vana hos honom. Bara att träna bort alltså :-/ Det får vi göra genom lek... Gå på hälarna, stå på en mjuk balansplatta etc... Måste alltså köpa en sådan också...

Resan tillbaka till skolan gick bra men jag blev irriterad över att skolan inte sparade mat till Samuel. De äter på huset och när han kom till skolan så hade de kört tillbaka maten till matsalen. Antar att det kan komma att bli så nu när han inte har samma täta stöd längre.... Nåja, hans fröken gick med honom till matsalen så han fick äta.

Ibland är livet svårt med barnen. Hur mycket jag än älskar dem och försöker överösa dem med kärlek så felar det ibland. Hur blir man av med det ständiga dåliga samvetet?? 

torsdag 22 augusti 2013

Sjukgymnast på schemat :-)

Sitter på Delselius med Samuel. Snart bär det av mot Nacka med 420. Dags för ett andra besök hos sjukgymnasten för Samuel. Tågången ska kollas upp... Han går väl mer på hälarna nu men bra att ha lite koll på denna lilla snabba vessla!! 



Liten parvel med bullen i en påse...

Livet med barnen är ett ständigt äventyr. Samuels nya grej för stunden är busstidtabeller. Hur många av er han barn som får sådana fix-idéer att det nästan är omöjligt att stilla intresset... Får han inte plocka åt sig en tabell på bussen är det inte nådigt!!! Gud vilka skrik detta gossebarn har :-) Idag blev han dessutom tillsagd av en kvinna vid bussen då hon blev irriterad för S gillar att lyssna till bussturerna i Sl:s "nya" system...

Nä snart dags att gå ut till bussen så tack för nu!! 



onsdag 21 augusti 2013

Bilder från mitt förflutna - barndomen...

Jag skriver inget särskilt denna gång... Publicerar sporadiskt lite bilder som jag scannat in:-) Ett roligt jobb, även om bilderna tyvärr inte väcker de minnen som borde finnas inom mig...































Ja, håll till godo med dessa, kvaliteten är inte den bästa men många av fotografierna är tagna på 70-talet så...