lördag 27 september 2014

Ostmacka och varm choklad...

Det blev kvällens midddag. Ja för barnen blev det lite snacks och eftermiddagens bulle :-) Lunch/middag åts på Max i Mölnvik innan jag och Samuel gick till ICA Maxi för att handla.
Det väckte minnen att dricka varm choklad, jag tror att jag åt Skogahlmslimpa med smör och ost på till den varma chokladen. Mina egna barn dricker inte choklad. De äter inte gärna ostmackor heller...

Under kvällen jagade vi flugor i barnens rum. Hela lägenheten är invaderad av dessa små, avlånga flugor som trivs i väggarnas hörn och i lampronas ljus. Redan igår upptäckte vi invasionen i vårt sovrum så fram med dammsugaren och låta den suga i sig flugorna i lampan ovan sängen. Så i kväll var det barnens rum... där var invasionen än större. Minst 50-70 flugor fick vi tag på... och fler blev det hela tiden.

Vi fick en fin promenad ner till centrum under eftermiddagen. De resulterare i några tjusiga bilder, även om överv'gande bilder blev suddiga... Krypen ville inte fastna på bilderna idag.
























fredag 26 september 2014

Lik en duracellkanin :-)

Besöket på BUP idag var lyckat! Sonen lekte och drog under de 20-25 minuterna i väntrummet fram massor av saker... Tömde dockskåpet, lagade mat etc etc.

Ibland tror jag att jag är immun mot allt detta! Jag ser det inte på samma sätt, inte när vi är på BUP! Vi träffade vår "gamla" sjuksköterska som vi haft hela tiden på BUP. Hon ser alltid så glad ut när hon träffar Samuel. Han noterar som vanligt inte så mycket omkring sig...

När läkaren och nya sjuksköterskan kom och hämtade oss låg det leksaker över hela golvet... :-) De blev inte förvånade! 

Själva besöket blev bra! Samuel har ökat i vikt med 1.5 kg (äntligen!!!!!) och blivit lite längre. 22.8 kg och 124.4 cm lång! När Samuel kom till läkarens rum tillsammans med ssk så rotade han genast fram bilarna i skåpet, sen var det full rulle på honom ;-) Som en duracellkanin! Han sprang från leksak till leksak, bilar, doktorsväska, fyra-i-radspel mm. Men JAG tänkte inte på det förrän läkaren påpekade detta! Vi kom då in på medicinfrågan...

Nu kommer vi göra förändringar i medicinen och öka på lite. Samuel behöver få det lite lugnare omkring sig! Sen ska jag prata med skolan om hur det går för honom under skoldag och fritids. Uppföljning om ett par veckor på BUP! Nu sitter vi på bussen till skolan. Jag ska vara med de sista lektionerna innan vi åker hemåt och tar helg! Jag mår bra av att vara med barnen även om de retat gallfeber på mig ibland! Men det är lycka att ha just de barn jag har! Samuel som sitter och sjunger hela bussresan till Ektorp, Simon som blivit stor och blir allt mer självständig! Underbart!!



måndag 15 september 2014

Ny vecka!

Äntligen är de hemma igen. Att vara utan dem är jobbigt... faktiskt jobbigare än den värsta konflikten med dem. Mina älskade ungar... Simon kom hem runt kl 16. I drygt en timme pysslade vi med läxan i engelska. 12 meningar skulle skrivas, texten läsas och översättas. Det går långsamt framåt. Sen är det förstås läxa i svenska och ett NO-prov också denna vecka så det är verkligen fullt upp när de börjar fyran!

Samuel kom hem kl 17.30. Underbart! Rusade in i vardagsrummet och knäppte på barnkanalen. Så brukar det ofta bli. Nåja, middagen fick de i sig, sedan efterrätt. Simon sin yoghurt och Samuel vaniljglass. Två protrioner var, samt varsin smörgås. Nu sover de båda gott och snart stundar en ny dag.

Dagen har i stort varit givande... vaknade tidigt och följde Gomorron Sverige en stund. Sen blev det en långpromenad med den nya kameran i handen... Finfina bilder blev det under våra två timmar ute i naturen. Underbart! Jag försöker verkligen suga in varenda ljusglimt för att förbereda mig inför höstens mörker... Jag vet att det är så lätt att tappa den varma känslan under höstmörker och regniga dagar. Sen ska jag ju ut i arbetslivet igen och motivationen måste vara på topp då. Ska inte tillåta mig att misslyckas igen :-) Det måste gå bra helt enkelt!
























Ovan några bilder från promenaden... 













Tack för ännu en fin dag. PS Jag gillar verkligen min nya kamera... det blir så fina bilder!